Dvoudenní kurzy zpracování mléka
Svaz faremních zpracovatelů a VOŠ potravinářská a SPŠ mlékárenská v Kroměříži připravili 2 dvoudenní kurzy zpracování mléka zaměřené na výrobu sýru typu PECORINO, ZLATO, TALEGGIO a COTTAGE.
Cena kurzu je 2700,- (členové SFZ mají slevu, stejně jako při placení obou kurzů 5 %).
V ceně kurzu je i částečné stravování (snídaně, svačiny a lehký oběd, áva, čaj, vody).
Vezměte s sebou přezuvky !
První termín (6. a 7.2.2015) určen pro začátečníky a mírně pokročilé: základní informace o druzích mléka, rozdíly ve zpracování, syřidla, legislativa, praxe bude zaměřena na měkký čerství sýr, jogurty, cottage atd.
Druhý termín (20. a 21.2,2015) určeno pro mírně pokročilé a pokročilé: vady sýrů, zrání sýrů a legislativa, praxe bude věnována polotvrdým pařeným sýrům a pecorino siciliano.
Organizátoři budou rádi, pokud si na kurz dovezete i vlastní sýry, o kterých můžete diskutovat přímo s lektory.
Více zde.